Spindlar och igelkottar

Jag vurmar för pantersniglar, gråsuggor, skalbaggar och andra
 
småkryp
 
men min förkärlek för spindlar fick Maja att igår komma
 
hem med en present till mig:
 
 
 
När Maja kom hem hade jag ordnat med en present

till henne:

 
 
Igelkottar tillhör Majas favoritdjur. Bland vilda djur
 
alltså. Annars är det förstås hundar som
 
ligger oss båda varmast om hjärtat.
 
Här hemma har vi en innefluga. Den är vi väldigt rädda 
 
och måna om. Flugan kom in en av de sista
 
varma dagarna.
 
Nu hoppas vi att den kommer att överleva

vinterna här inne. Det skulle kännas extra
 
fint att kunna släppa ut flugan när vårsolen
 
värmer igen.


ansepanse 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Therese Bjärstig

Ni är för gulliga <3 <3 Älskar spindeln Maja gav dig, och kuddarn med igelkottarna hade passat fint även i min soffa. Luran är förtjust i igelkottar, men tyvärr så har vi ingen där vi bor, de finns men är väldigt sällsynta :-/

Morgonen har vi tillbringat med att rita teckningar, städa, rengöra akvariet och se på lite tecknad film. Nu sprang barnen just ut för att leka med grannbarnen medan det är uppehåll, regnat större delen av morgonen.

Hoppas bristningen och skavet i ögat är borta, och att du nu inte har ont och får vara frisk utan mer ögonproblem!!! Mamma är tyvärr inte pigg, har ont igen och samma symptomer som innan, trots att gallstenarna nu är borta, hoppas det är övergående och att hon snart ska bli bra igen. Man blir ju så orolig.
Och ja, discot var lyckat, tjejerna hade så roligt, och även jag ;-D De fixade och hade så skoj! Och Harry potter är en favorit här med, kanske att jag skulle slå igång en film och mysa ner mig i soffan... Eller så läser jag i min deckare som jag håller på med, men ska jag vara ärlig är jag mer sugen på att ta reda på hur Lurans högläsningsbok om häxan Esmeralda slutar ;-D Lät mysigt med er rutin, vi har en liknande, skönt att varva ner efter maten med läsning innan man kryper till sängs <3

Och du, radhusbiff brukar man skämtsamt kalla blodpudding här hemma, en billig variant/alternativ till vanlig biff :-D

Lämnar en drös kramar till er från oss alla!!!! <3

Ha en fortsatt fin söndag!

KRAM

2015-10-25 @ 10:45:26
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Första lovdagen, men tro du barnen tog sovmorgon?! Nej de var vaken före sin vanliga upp och hoppa tid, så de har hunnit leka, bråka och äta en sen frukost, sedan rita massor av teckningar (luran håller på än) men Bogge lessnade och sprang istället över till en grannpojke för att leka. Senare i dag tänkte vi gå och fika med farmor, faster och lillkusin, och en tur till skogen ville de också hinna med :-) KRAMAR!

2015-10-26 @ 10:25:46
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Gokväll! Måste fråga om igelkottskuddara är miniatyr? För isf köpte jag en likadan till Luran som hon blev så glad för, Bogge fick en med Papegoja då han är i en piratperiod - så gissa om de blev ÖVERLYCKLIGA för posten de fick i dag. Luran kände sig så stor, en riktig skolflicka!!! Och Bogge var så snygg med tatuering och örhänge till de blå håret ;-D Väntar ännu på Bogges foton, men så snart de kommer vill de skicka brev till er, de har tillverkat teckningar nämligen på temat halloween, så de lär ju komma lite sent tyvärr :-/ Och om jag har roligare som ljushårig eller ej kan jag nog inte svara på, för sista dagarna har ju varit toppen mycket tack vare att vi är lediga och får umgås och ha det bra. Luran sålde jultidningar och i dag kom premierna, en egen telefon hade hon valt, hennes stora dröm, men jag har varit emot att hon ska ha en telefon, men nu fixade hon den ju själv så då är det väl klart att de är ok. Har bara mitt, Magnus, och en kompis nr och är nöjd så. Bra att ha om hon är borta och vill ha skjuts. Hon är dock mest nöjd bara över att HA en telefon... Nu ska jag jobba undan lite mail som hopat sig då jag varit ledig med barnen innan Magnus kommer hem med dem från bion, de är och ser Hotell Transylvania 2. Kramar i mängder till er alla <3

2015-10-29 @ 19:17:38
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Gokväll! Här pustar vi nu ut efter avlusifisering ,men det är värdsligt, gör mig mer ont att höra om din regnbågesinflammation, knasigt att du åker på det hela tiden?!!? Varför, maximal otur, eller har de någon teori+ Tänker ju att du sköter både kost, motion osv exemplariskt! Har en bekant med en äldre hund som skyter väldigt av glycostillsats, hunden blev så mycket piggare så jag hoppas det hjälper mot artrosen <3 Vår första snö låg bara någon timme, så kom värmen och regnet till barnens besvikelse, så ännu dröjer nog snön här på gott och ont, får gärna komma om 2-3 veckor, lagom till adventsmyset om du frågar mig :-)
Ha en fortsatt fin kväll <3 KRAM

2015-11-01 @ 20:40:38
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Hej! Så fiffig du är när du tillverkat kläder åt vovvsingarna, och kul att iaf Sluggo fick springa av sig och leka <3 Här har vi minusgrader idag och Luran vaknade hes och hostig, dock ingen feber så hon är i skolan. Men tror jag hämtar hem dem tidigt så de får vila lite... Tar på för dem att "jobba" långa dagar i skolan, fritids och dagis. Massor av kramar till er <3

2015-11-05 @ 11:58:28
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Cattis

En jättestor och varm kram från mig till dig. <3

2015-11-05 @ 20:07:48
Postat av: Hebbe

Mors,en sådan spindel i min svågers sovrum skulle säkert ge honom hjärtslag,han har spindelfobi,tror jag..Igelkottkuddarna skulle passa här hos mig också..Haé Kram.

2015-11-08 @ 08:25:59
URL: http://farfar0hebbe.wordpress.com
Postat av: Maria

Å vad ni är snälla mot varandra med presenter. Ja man skall vara rädd om alla på vår jord och det inkluderar även småkryp. Jag kanske inte vill ha dom alla men men. Hoppas du har det bra för övrigt och att dina fina hundar mår bra. Har inte bloggat sedan april på grund av att jag kanske inte varit helt ok men nu får jag ta skadan igen.
Ha en skön höst/kramen

2015-11-08 @ 10:12:31
URL: http://www.torparmor.blogspot.com
Postat av: Hebbe

Tackar..Jag blev helnöjd med släktboken,,har gjor så mina 4 syakon ska få varsin nu till jul..
Har redan påtat 3 mössor.Nu ska jag göra ett gäng blå/röda till UNIK bandy i Uppsala,Barnbarnet Lokes klubb..Haé så bra du kan..Kram.

2015-11-08 @ 22:14:25
URL: http://farfar0hebbe.wordpress.com
Postat av: Therese Bjärstig

Tittar in och önskar er en fortsatt fin vecka, här är jag fortfarande snörvlig, men hoppas krya på mig rejält till helgen då vi åker till Åre. Så håll tummarna att jag blir kry och att ingen annan i familjen åker dit så vi måste ställa in, barnen ser så fram emot bad och hotellvistelsen :-) Sanna pannan är en köttgryta med älg, bacon, vitlök, senap, buljong, cremefraiche bla. Riktigt enkel och god :-) Lämnar många varma kramar!!!

2015-11-10 @ 11:24:59
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Hebbe

Hej du..Nä inte Falun.. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/03/St_Tgt_Falun.JPG
Tanken är att mössorna ska säljas på UNIK´s hemmamatcher och pengarna ska gå till klubbens ungdomsverksamhet.. Haé Kram.

2015-11-10 @ 19:12:31
URL: http://farfar0hebbe.wordpress.com
Postat av: Therese Bjärstig

Så bra att kuvertet kom fram, vägde det aldrig och kom på att jag kanske satt på för lite porto... Och du har nu fotot på långtbortibarnbarnen snabbare än mormorn och farmorn på hemma plan, ska se till att de får bogges foto under veckan. Även jag måste köpa ramar så jag kan rama in dessa foton, trodde jag hade i gömmorna, men icke! Massor av kramar <3

2015-11-11 @ 15:49:10
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Hebbe

Ja brödet var jättegott,tror att det var samma beställare till alla 200 kakorna,(julklapp till hans anställda..Dom har bokat bakstugan 3 dagar,så det ska nog hinnas med,,men nog blev dom öm i kroppen båda två..Haé Kram.

2015-11-11 @ 19:07:14
URL: http://farfar0hebbe.wordpress.com
Postat av: Therese Bjärstig

Kikar in för att lämna en liten hälsning, har det grått och trist ute i dag, någon minusgrad och snö i luften. Trodde jag höll på bli piggare men i dag känns det som förkylningen tog ett steg bakåt igen, men så länge jag ingen feber har så är det ok. Barnen är nu uppspelta å räknar dagarna till på lördag då vi åker, ska ta med kameran och försöka komma ihåg att fota lite "riktiga" bilder. Ha en fin torsdag och trevlig helg om jag inte hinner förbi mer! KRAM <3

2015-11-12 @ 14:25:40
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Hebbe

Mors.Jag har blivet ganska snabb nu med påtningen,övning ger färdighet,förra vintern blev det 25 st till Skutskärs IF. Nu är tanken att bandyklubben Uppsalanäs IK (UNIK) i Uppsala ska få årets mössor (blå/röda)..Någon krona ger det väl till ungdomsverksamheten..Haé Kram.

2015-11-14 @ 07:23:45
URL: http://https://farfar0hebbe.wordpress.com/
Postat av: Hebbe

Kväller,,Ja baconet avgav en del vätska,jag tog ut formen ur ugnen efter 1 timme och slog bort vätskan,sen fick den en timme till i ugnen,men visst bacon är ju inte fettfritt..Men du må tro det smakade bra,,har några lådor till kommande dagar.Ja barnen drar iväg,dom är nu 7 och 9 år..Haé Kram,

2015-11-15 @ 18:17:05
URL: http://farfar0hebbe.wordpress.com
Postat av: Therese Bjärstig

Vilken toppen helg vi haft, något att lägga i minnesbanken till sen! Och jo, Åre chokladfabrik finns på plats, där man får provsmaka och se när de gör pralinerna, dock var det chokladdoppade pepparkaker som de gjorde då vi var där. Den säsongen nu :-) Men helgens trevligheter tog ut sin rätt, har feber och är inte pigg i dag. Så det blir vila så jag orkar med konferens i morgon. KRAMAR!

2015-11-16 @ 10:15:32
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Dom kuddarna hade passat bra hos mej med.. Kram!

2015-11-17 @ 17:39:41
URL: http://skningen.wordpress.com/
Postat av: Therese Bjärstig

Hej! Idag är jag hemma och vilar, följer konferensen på nätet, är inte kry än så det kändes smart att slippa köra bil och sitta på konferens ännu en lång dag. Snön har vräkt ner här så nu har vi riktig vinter till barnens glädje, de har byggt snögubbar och lekt :-) Vad gäller minigolfen så hade du nog spöat oss, vi hade inte spelat på två år, så vi var lite ringrostiga, men oj så skoj vi alla hade. Nu ska jag koka te och återgå till min filt och soffa och bara ägna mig åt att läsa in material, orkar inget annat. Bättre att ta det lugnt å bli kry någon gång tänker jag. Skickar massor av kramar till er <3 och tackar för krya på hälsningar och omtanke - värmer!

2015-11-18 @ 12:10:14
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Jag lovar att berätta om sumpen hjälper!! Kram!

2015-11-18 @ 19:11:26
URL: http://skningen.wordpress.com/
Postat av: Therese Bjärstig

Det har gått bra för Bogge, de hade till och med sagt att hans glasögon var tuffa så han var rätt nöjd, men ser nog ändå fram emot att välja nya den sista november då de ska till ögondoktor/optiker igen. Låter märkligt att du har pelargoner och vi massor av snö... Utlovas närmare 20 minus till helgen... KRAMAR!

2015-11-19 @ 15:37:08
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Anonym

Flott spider!

2015-11-20 @ 22:32:54
Postat av: Therese Bjärstig

Tittar in och önskar er en fin vecka! Vi har haft en kall men mysig helg då vi gjort adventsfint här hemma, och barnen bäddat med sina tomtesängkläder och ställt fram sina tomtar och grejor. Vi har även sett lite film, och så har de varit ute och lekt i omgångar :-) Med bra kläder och lite värmande fika emellan så har de både åkt pulka och skidor och lekt med grannbarnen! KRAMAR

2015-11-23 @ 09:21:47
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Hej! Ja vädret är konstigt, ena dagen upp mot 20 och så nästa dag bara 2 minus... och på fredag + och regn även här :-( Gruvar redan då jag ska köra bil i 25 mil, och gillar inte att köra i halkigt väglag. Här ser barnen fram emot helgen då det är skyltsöndag på söndagen, och då ska vi ut och se om vi träffar någon tomte :-D KRAMAR

2015-11-25 @ 10:22:06
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Hej! Här har vi ännu en fin vinterdag, borde ta mig ut för lite luft senare om jag hinner. Men ska jobba undan lite måsten så att jag kan gå på Bogges café på förskolan, Luran ville bli hämtad lite tidigare också för att följa med :-)
Ang ljusstaken köpte jag den på vår lokala "blomster", men finns säkert även på andra ställen. Den är toppen! Hoppas det går bra för dig att fortsätta göra advent i dag! KRAMAR <3

2015-11-26 @ 10:10:57
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Hej! Idag har jag åkt 30 mil med ungarna för att besöka ögondoktor och testa nya glasögon, de fick ögondroppar och testa olika saker, och båda fick nya glasögon. Närmare 5000 pix gick det lös på, och båda fick själv välja sina bågar <3 Men tänkte samtidigt på de föräldrar som så här inför julen inte självklart kan hosta upp pengar till sådana här nödvändiga saker. Är glad att man är lyckligt lottad <3 Ms rygg var inte sönder, bäckenet var det som är ur läge, och tack vare försäkringar så ska han få träffa kiropraktor akut som tur är. Så idag är jag bara tacksam. KRAMAR

2015-11-30 @ 17:12:19
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Maria

Skickar en vinter kram och hoppas du mår bra.

2015-12-01 @ 19:09:04
URL: http://www.torparmor.blogspot.com
Postat av: Therese Bjärstig

Har nu svarat på ditt mail <3 Gulliga ni är <3 Sitter nu å väntar på att M ska ringa, men lär nog dröja någon timme till då han hade tid nu vid nio hos specialisten. Håll gärna en tumme <3 KRAM

2015-12-03 @ 09:02:17
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Tittar in för att önska en fin helg, jag ska göra en intervju, sedan blir det nog vila. Min kropp tog stryk av att slipa trappen i går :-( Dessutom en UVI p G. Surt. Ang Ms rygg så ska han på nytt återbesök på måndag och får då veta mer, tydligen ska det läka ut av sig själv och han ska röra sig försiktigt, men absolut inte bara ligga och vila. Ha nu en fin fredag och mysig 2:a adventshelg <3 KRAM

2015-12-04 @ 09:22:40
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Tittar in och önskar er en fin vecka! Här hade vi det toppen i Lycksele i fredags, barnen har nya fina glasögon och fick leka på nallelandet, men veckan började sämre. Efter olyckan så löste försäkringsbolaget in m:s maskin, var för dyr att laga :-( Dessutom fick mamma avbokat sin tid hos läkaren och fick den skjuten på tills i JANUARI?!?!!? Så jag är så arg, och hon så ledsen. Vete tusan hur det här ska gå... Fy! Lämnar kramar och hoppas det är bra med er - och att du slipper inflamation i ögat och annat otyg <3 KRAM

2015-12-14 @ 14:38:26
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Tack för kramarna, de behövs! Men hoppas att det ska lösa sig och det fort... Här bakade Luran åter igen muffins i går och de blev så goda, så jag vet en tjej som kommer att bli så glad då hon öppnar ert paket ;-D KRAMAR!!!

2015-12-15 @ 11:11:24
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Gokväll! Här har vi nu pustat ut efter ännu en hektisk dag, jag har följt med mamma till ännu en läkare och nu vet vi vad som är att vänta framöver, det känns SÅ bra <3 :-) Och så hämtade jag ut paket till Bogge som jag slagit in från er och "småvovvarna" och lagt under granen. Även detta en passande present som jag vet att en liten herre kommer att bli SÅ glad för. Kan inte nog uttrycka min tacksamhet för att du tänker på barnen, gör mig varm inombords och jag önskar så ni kunnat bo närmre och ha en större del i vårt liv. Då har ni varit inbjudna till kyrkan på söndag, då gör Luran sitt andra framträdande och förutom sång ska de då dessutom spela upp en teater kring julkrubban, alla flickor ville vara änglar, men inte Luran hon ville vara herde för hon älska djur!!! Ska fota och kanske filma, ser om jag är nog tecknisk att skicka en fil isf. Har filmat lite av sången i går kväll som jag gärna hade skickat till dig via mail eller sms om jag bara kommer på hur jag sparar ned... Önskar dig och de dina en fin kväll <3 KRAM

2015-12-18 @ 18:33:48
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Hebbe

Mors..Önskar dig en riktigt GOD JUL..
Haé Kram.

2015-12-21 @ 07:43:42
URL: http://farfar0hebbe.wordpress.com
Postat av: Therese Bjärstig

Tittar in så här kvällen före doppare dagen och önskar er alla en underbar jul! Vi har gjort polkabräck, barnen klippt sig och jag gjort två skaldjurspajer samt varit och sprungit en sväng, och nu ikväll åker vi till svägerska med familj för att spela bingolotto, äta ostbricka och paj och umgås, då vi firar själva julen med min sida på släkten. Ska bli mysigt. Ang Craft vantarna så är de inte varma, de andas däremot och är toppen då man springer och blir varm om händerna! Inget jag har annars då jag precis som du är frusen. Och det värmer att du tänkter på oss/mamma ska du veta. Har försökt få till tekniken att få filen från mobilen till mail, men det strular bara :-( Vågar inte lägga upp filmen på youtube heller då jag tror att ett av barnen lever med skyddad identitet och ej får förekomma på nätet :-( Men ska jobba vidare på det då det vore skoj om du/ni fick höra Luran sjunga! Idag klippte Luran av håret en bra bit, och oj så stor hon blev med ens... Du får se i morgon då jag hoppas kunna ta några traditionsenliga julfoton av dem :-) Och tuuuusen tusen tack för julkorten som låg i lådan i dag <3 Barnen blev så glada då de öppnade, och det tackar väldigt mycket för pengarna som de nu lagt i sina grisar <3 Ni är helt otroliga <3 Önskar er en mysig uppesittare och en fin julafton! KRAMAR <3

2015-12-23 @ 16:36:49
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Hej på er! Här har vi en iskall dag med över 22 grader, burr säger jag bara. Inte så man vill vara ute. Jag har passat på att jobba lite, har egentligen semester, men då vi inte kan göra så mycket tyckte jag att det var lika bra att jobba och kanske vara ledig i morgon istället. Skönt att kunna göra lite som man vill ;-D Och Barnen TACKAR så innerligt för sina klappar, bogge har byggt och luran vill baka, gärna i dag ;-P Å det är ju en aktivitet som passar då vi inte kan vara ute. Så ledsen jag blir då jag läser om din inflammation, den är ju ständigt återkommande, och nått måste det ju bero på kan man tycka?!?! Hoppas du får hjälp och kan avbryta den negativa spiralen med dessa ständiga inflammationer <3 Blir nyfiken på din egenkomponerade sallad, vad är det för ingredienser tro? Varma kramar <3

2015-12-28 @ 13:11:46
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Maria

Godagens!
Hoppas ni haft en fin jul med god mat, trevlig samvaro och kanske någon julklapp.
Go fortsättning och Ett Gott Nytt År/kramen

2015-12-29 @ 00:28:37
URL: http://www.torparmor.blogspot.com
Postat av: Therese Bjärstig

Tittar bara in en snabbis för att höra hur det gick hos örondoktorn? Hoppas du fått hjälp och du redan känner dig bättre ❤️ Här firar vi M som fyller år idag. Kramar

2015-12-30 @ 15:07:10
URL: http://lurans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0