Nu börjar ett nytt år

med allt vad det innebär.
 
Här inleder Sluggo och Nemo med att visa vilket år det gäller
 
2
 
ägget
 
 
0
 
det röda ljuset
 
 
1
 
och de vita ljusen
 
 
7
 
Vi önskar alla en god fortsättning på det ännu alldeles färska
 
året och hoppas att det ska bli ett bra år i alla hänseenden.
 
 
ansepanse

Kommentarer
Postat av: Therese Bjärstig

Hej fina ni! Och grattis ill Maja i efterskott! Här vaknade vi till en kall dag, drygt 30 minus - burr! Så Bus ligger nöjd och glad inne efter att bara varit ut och rastats i morse. Själv klarade jag natten utan magsjuka, men vågar inte ropa hej än... Men hoppas att jag ska klara mig. Du var ju nyfiken vad Luran fick av sin kille, hon fick hemmagjord älgfalukorv av honom - supergod! Detta då de båda älskar korvstroganoff <3 Gulligt tycker jag! Och ja, nästa år testa en vit hyacint så kanske du kan njuta du med utan att bli allergisk. Jag blev övermodig och köpte rosa, men dem reagerade jag på så nu åkte de i soporna. Hoppas att ni får en fin trettondagsafton, jag ska improvisera i köket och göra något gott utifrån det som finns då vi inte vill ut och köra bil och handla då det är så kallt ute, tänkte mig någon form av god och kryddig kyckling i ugnen och så såg jag någongstans smörfräst vitkål smaksatt med kryddor som alternativ till ris som jag tänkte testa. Ska försöka äta lite mer vegetariskt framöver som ett led i att vara snäll med mig själv och må bra :-)
Kramar i massor från oss till er <3

2017-01-05 @ 10:13:56
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Tittar in och hoppas allt är fint med er. Här har Luran hunnit vara sjuk, men det gick som tur var över fort. Och i dag hade vi en stor vattenläcka som gjorde att skolan stängde så barnen fick ledigt, det nyttjade vi till att åka skridskor. Går bra för Luran men Bogge behöver träna lite mer :-) till helgen hoppas jag ta mig ut på skidorna. Känner av en förkylning som jag försöker häva genom citron, vitlök och ingefära. Nyttigt och gott 👍🏻😊 kramar!

2017-01-18 @ 20:04:21
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Tittar in och hoppas ni har en gin lördag! Låter nästan som ni har vår där ner?! Men vi ska inte klaga, det är milt även här då jag ska ut och promenera sen, och nu på förmiddagen har jag och barnen varit på badhuset. Om en timme ska Luran iväg på barnkalas igen, de duggar tätt den här tiden på året... önskar er en fortsatt fin helg och skickar en virituell bukett 🌷 till dig ❤️ Kram!

2017-01-21 @ 12:56:45
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Så har ännu en vecka förflutit, och idag har vi varit ute i skogen med bus och idag fick han även leka med Kira som är farmor och farfars hund! Igår åkte jag och Luran skidor för första gången i år, skoj! Och ja, vi blev så rena och fina efter våra masker 😊 Vi borde också ta och basta, det är ju så skönt men blir lite långt mellan gångerna för oss... och ikväll ser jag fram emot fortsättningen av innan vi dör! Nu ska jag först assistera Luran som bakar muffins och sedan lyssna på läsläxan medan de gräddar. Ha en fin söndag 💕

2017-01-29 @ 14:02:48
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Veiken

Redan februari, men jag önskar dig en härlig fortsättning på 2017! Hoppas att du har det bra och mår bra! :)

2017-02-10 @ 02:24:08
URL: http://veiken.se
Postat av: Therese Bjärstig

Äntligen lite tid framför datorn, gillar inte att skriva kommentarer via mobilen, det blir så lätt fel och tar sådan tid... Är fortfarande trött efter helgens firande, Bogge var jätte nöjd, medan mamman är lite sliten då en av övernattarna tyckte att sömn var överskattat ;-) Här vräker nu snön ned och det ska komma massor under veckan till barnens glädje. I morgon är det fettisdag och då ska Lurans klass åka buss till grannkommunen för friluftsdag i deras ishall, de ska åka skridskor och fika :-) Bogges klass ska ha utflykt här på orten, så även han är nöjd. Nästa vecka är det sportlov här, så redan på fredag åker de till farmor och farfar och så till mormor och morfar på måndag och tisdag, så ska jag försöka vara ledig i slutet av veckan tillsammans med dem :-) Och du hade rätt, tomteblossen blev väldigt uppskattade av killarna :-) Hoppas ni får en fin vecka så att du kan vara ute på promenader med vovvarna och njuta av frisk luft och sol <3 Älskar att knata och njuta i min ensamhet, men med all snö som nu kommer lär det dröja innan jag kan gå i skogen igen. Förresten, även i natt låg Bogge och sov i sin tomtemössa, han tycke det är så skönt att ha det varmt om huvudet säger han! Vilken liten sötnöt! Nu ska jag ta mig en stor kopp te och en apelsin och sedan ta och fortsätta jobba, ville bara skriva en hälsning till dig och tacka för alla fina kommentarer, och inte minst för att du tänker på barnen - det är något både jag och de själva är så glada och tacksamma för <3 Bogge låg och bläddrade i fordonsboken i går kväll när han skulle sova, och Luran har på sig armbandet alla dagar utom fredagar då hon har gymnastik då hon är rädd att tappa det <3 Massor av kramar!

2017-02-27 @ 09:54:23
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Hebbe

Kväller..Jag har köpt sötpotatis idag,,ska köra lite rotsaker i ugnen snart..Jag förstår precis vad du menar,om sötisen..Haé Kram.

2017-02-28 @ 22:07:39
Postat av: Therese Bjärstig

Ja, nu längtar jag efter söndagens avsnitt - undrar så hur det går?! Här har vi fått otroliga mängder snö så nu har barnen bra backar/högar att leka i :-) här blir det rester i dag, uppstekt palt som vi fick med hem från mamma och som är ännu godare än då de är nykokta. Lämnar en kram och önskar er en fin onsdag! 💕

2017-03-01 @ 15:33:02
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Hebbe

Jag har inte vår förrän jag sett Tofsvipan,Staren och Tranan..Förra året såg jag första Tranan den 17 Mars..Så jag åker ner o kollar i morgon igen..Haé Kram.

2017-03-16 @ 18:46:37
Postat av: Therese Bjärstig

Här skiner solen från en blå himmel och det är så ljuvligt ute, snön gnistrar! Hoppas på samma fina väder i morgon då familjen tänkte vara med på en fisketävling :-) Älskar vårvintern här uppe, men måste medge att jag blir lite avis och längtar tills tussilagos kommer även här! DÅ ÄR DET VÅR! Tänkte på din kommentar i morse när jag vaknade i ottan och passade på att läsa, det gjorde att det inte kändes så dumt att vakna tidigt! :-) Dock har jag ännu inte påbörjat min nya bok som jag såg att du hade läst, jag meddelar vad jag tycker sen! Luran är iväg i dag och får en av sina födelsedagspresenter, grannen är tandhygenist och av henne får Luran ett tandsmycke på en tand som sätts på idag, ska bli spännande att se när hon och pappan kommer hem... Själv ska jag få i mig lunch nu och sedan göra en intervju innan jag tar helg. Önskar er en underbar fradag och fin helg <3 Massor av kramar och tusen tack för alla dina fina kommentarer och hälsningar - de värmer och du och vovvarna finns i våra tankar och middagsprat ska du veta! KRAM

2017-03-17 @ 12:30:22
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Hebbe

Mors.Ja dom växer upp med en rasande fart,vet inte vart åren tagit vägen..
Nä du,upp på mattan går jag inte,tvivlar på att den pallar för en fullvuxen som mig..
Ja hoppas att cyklarna kommer någon annan liten tjej & kille som har behov..Haé Kram.

2017-03-19 @ 07:03:04
Postat av: Hebbe

Hej du..Här snöade det skapligt i morse,sen fram mot lunchtid kom solen,så den snön som kommit rann bort.Jag har precis kommit hem,har varit nere på slätten och kollat på Tranorna,kom en riktig störtskur på vägen hem..Hoppas det inte kommer mer snö nu..Haé Kram.

2017-03-21 @ 18:11:21
Postat av: Therese Bjärstig

Hej på er! Nu var det länge sedan jag tittade in med en hälsning, det har gått i ett här då jag nog aldrig har haft det så hektisk med åtaganden på jobbet och måsten som nu, och så blev ju Bogge sjuk så vi fick kalla på ambulans. Det har gjort att tid/ork/fokus att surfa runt varit obefintliga. En remiss är skickad och vi hoppas få kolla upp Bogges hjärta så snart som möjligt, han är dock pigg och glad och vi ska inte vara oroliga sa läkaren... Så vi försöker så gott det går vara som vanligt! Dock har jag beslutat att inte åka iväg till Finland på en längre konferens i juni då jag inte har fokus nog för att leverera något vettigt då. Vi jobbar och går i skola denna vecka till torsdag, sedan får barnen påsklov i en vecka - som de längtar. Då ska även jag försöka jobba lite mindre och har bara en resa inbokad. Så det känns skönt.
Du undrade om Lurans tandsmycke, det sätts fast med samma lim som en lagning och kan således sitta fast i många, många år, men går även att ta bort om man skulle vilja. Den passar Luran riktigt bra! Bättre än en femteklassare har vi inte sett, vi ser inte så mycket tv, men innan vi dör såg vi och som det slutade måste det väl bli en säsong 2, eller vad tror du? REsan till Prag är åker bara jag och maken på, vi tog aldrig någon bröllopsresa och Magnus har aldrig flugit så detta blir en resa för oss si så där tio år försenad ;-) Tror inte barnen skulle uppskatta att titta på byggnader, historia osv, de är mer för lek och bad. Så till nästa år har jag lovat dem att vi firar min födelsedag med att åka iväg på en solresa allihopa <3 Så nu kikar jag efter resor till Kroatien då jag gärna återvänder dit och visar familjen det fina landet. Hoppas annars att du fått promenera mycket, sjungit högt och njuter av våren <3 Var rädda om er och ha en riktigt fin Påsk. KRAMAR

2017-04-09 @ 09:24:06
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Hebbe

Önskar dig en riktigt Glad Påsk.Haé Kram.

2017-04-13 @ 13:15:19
Postat av: Therese Bjärstig

Tittar in för att lämna några rader... hoppas er påsk varit fin! 🐣 Eller har ni drabbats av busvädret som drog in i södra Sverige? Vi har haft det fint så igår gick Luran och jag i skogen och då kom du och vovvarna på tal, hon hade velat att ni skulle gått med oss 💕🐶 pappan har åkt och jobbat idag så barnen och jag ser film, läser och pysslar idag då det är grått och blåsigt ute. Bogge har fått remiss till slutet av maj, skönt att få kolla honom ordentligt. Lämnar många kramar då jag blev lite orolig av din formulering att du inte orkar fixa ris, hoppas du mår bra och inget hänt? Kramar

2017-04-17 @ 09:28:28
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Hebbe

Jo tack,,visst hade jag en bra vecka i Sunnersta,barnbarnen är nu 11 och 9 år,ganska självgående,denna veckan är det lite pyssel här hemma,,nästa vecka så åker jag till Cypern 2 veckor,ska bli skönt..Hoppas det är bra med dig och vovvarna..Haé Kram.

2017-04-19 @ 15:27:22
Postat av: Hebbe

Ja den låten kommer man ihåg,,Invar Wixells låt minns jag inte alls..Haé Kram.

2017-04-20 @ 19:48:55
Postat av: Hebbe

Ja det ska bli skönt att komma iväg,,blir 34:e gången nu till Cypern,blir tidig morgon på måndag,,tåget går 03:21 från Skutskär..Jag kommer väl med lite inlägg från Cypern..Haé Kram.

2017-04-20 @ 19:52:52
Postat av: Hebbe

Jag har skapat jättemånga kontakter på Cypern,började redan 1990,blev bjuden på ett Cypriotiskt bröllopp 1991.var på barndop 1999 det blir stora fester,minns att det var mer än 1000 gäster på brölloppet..Blir säkert varmt och skönt,jag är ju ingen riktig badjävel,men några sköna dopp blir det säkert..Haé Kram.

2017-04-21 @ 13:39:39
Postat av: Hebbe

Ja det är säkert,ska bli kul att träffa vännerna där nere..Det pirrar nog inte förrän i morgon bitti,när jag väntar på tåget till Arlanda..Haé Kram.

2017-04-23 @ 18:19:58
Postat av: Hebbe

Jag myntade ett uttryck redan 1994 tror jag,jag var på en pub som en familj hade som jag lärde knna redan 1990..Denna kväll beställde jag en Ouzo med Orange juice,,Mike som servitören hette såg lite brydd ut,så jag gick efter för att se vad han gjorde,då hade han ouzon i ett litet glas och juicen i ett stort glas,då sa jag åt honom att slå ihop det,,jag sa man kan inte bara dricka sprit man behöver lite vitaminer också.Då log Mike och räckte över glaset och sa varsågod,här får du din Ouzovitamina.Nu finns det ett antal barer där jag kan beställa den utan problem..Haé Kram.

2017-04-24 @ 19:21:34
Postat av: Hebbe

Kväller,,jag har inte uppfunnit drinken,den var det en äldre man som talade om för mig,att ouzo och apelsinjuice smakade bra. Namnet tar jag dock på mig.Det var på Marinella Pub som jag nämnde det första gången,i början av 1990 talet..Haé Kram.

2017-04-26 @ 19:29:56
Postat av: Hebbe

Ja min bror med fru är här samtidigt,detta är 10:e resan för dom..Vi bor på olika hotell,någon km ifrån varandra,dom är badjävlar inte jag,jag hyr en bil och far runt,men vi brukar käka middag tillsammans,det passar ju bra när jag har bil,då kan vi fara runt på olika ställen.Haé Kram.

2017-04-26 @ 19:36:24
Postat av: Hebbe

Kväller sitter nu på balkongen och njuter i den ljumma kvällen,nyäten,blev Moussaka idag..Har fått tips om en kille som är duktig på mobiler,ska gå till honom på tisdag,får väl höra då om den kan väckas till liv,eller om det blir begravning..Men det går faktiskt bra att vara utan också,har ju datorn,så helt avskuren från världen är jag inte..Haé Kram.

2017-04-30 @ 19:25:01
Postat av: Therese Bjärstig

Hej goa du! Nu var det länge sedan igen, men vill passa på att sent om sider tacka för påskhälsningen - vi blev så glada <3 Hoppas våren ger dig mer ork och energi! Själv åkte jag hemmifrån just innan fem för att köra mina 25 mil till stan för att gå kurs, i morgon så väntar en dag i Stockholm, känns bara som jag jobbar och sover för tillfället :-( Men när maj väl är avklarad ser jag fram emot en lugnare tid med barnen och hundvalp och en skön sommar framför mig <3 Lämnar många varma kramar och hoppas du/ni får njuta av sommarvärme i dag, hörde på radion då jag körde i morse att det kunde bli uppemot 18 grader söderöver?! Härligt! KRAM

2017-05-02 @ 07:53:13
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Hebbe

Kväller..Ja visst hade jag gärna stannat lite längre,,men det är skönt att komma hem också,,men det hade gärna fått vara lite varmare..Jag hade ca 380 bilder med mig hem,,så det finns ju lite att välja av..Leila är en liten gobit,jag har känt henne i 8 år.Dom säger att hon blir helgalen när jag kommer..Haé Kram.

2017-05-10 @ 20:15:58
Postat av: Hebbe

Ja att Leila känner igen mig råder det ingen tvekan om..Jag har haft sol hela dagen,men blygsamma grader..Ser på tv att det är varmare på väg.Skönt.Haé Bra.

2017-05-11 @ 20:35:06
Postat av: Therese Bjärstig

Hej kära du, och inte att förglömma de övriga två och fyrbenta! Nu var det längesedan jag var in, men du/ni finns som vanligt i våra tankar, även om det mesta av våran tid cirkulerar kring Eroz som stjäl all vår uppmärksamhet då han är så näpen och gosig och så vill vi ju försöka få honom rumsren så snart som möjligt, ännu bara någon kissolycka som berodde på att vi tvåbenta inte var snabba nog, ingen nr 2 inne så han sköter sig fint <3 Och barnen har nu slutat skolan, men går på fritids och simmarskola i två veckor :-) Luran har börjat bli riktigt duktig på att simma, och vi nöter även på med läsning dagligen och nu håller hon på med stora Emil boken som blir sommarens projekt - mysigt att sitta ner med det tillsammans varje dag. Hoppas det är bra med dig, hur är det med ögonen? Hoppas även att allat annat är bra <3 KRAM

2017-06-16 @ 14:32:31
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Tittar in och hoppas allt är bra? Här njuter vi av sommar och ledighet, dock inte sol å bad... trist för barnen. Det mesta kretsar kring Eroz och att få honom rumsren, gå i koppel, inkallning och miljöträning osv. Lämnar en drös kramar ❤️

2017-07-24 @ 18:50:33
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Hebbe

Morsning..Helmulet här,+16,8..Jag hoppas att "Enstaka" är någon annanstans och skurar.Men inte hos dig..Haé Kram..

2017-07-25 @ 07:20:03
Postat av: Hebbe

Morsning.Här skiner solen från en klarblå himmel,,graderna +12,2 just nu.I morgon eller på onsdag,kör jag norrut igen.Haé Kram.

2017-08-14 @ 08:16:23
Postat av: Therese Bjärstig

Ja nu är det äntligen fredag efter en intensiv vecka.... ska bli skönt att pusta ut och bara vara. Låter skönt med bastu, kanske vi får slå på vår i helgen... vi bastar ju bara höst och vinter, men nu blev jag sugen! Bogges första skolvecka har gått över förväntan och Luran hade haft det toppenroligt på lägetskolan. De sov i militärtält och badade trots att det nu är kyligt ute. Och ja, Luran har verkligen blivit stor, men även Bogge, bara att inse att de inte är små längre... och fisk på bädd av bladspenat och lök lät jätte gott, någon variant av det måste jag testa ❤️ Ska även kika i mailen, läser den inte så ofta som du märker ;-) har nog att beta av jobbmail på veckorna och brukar ta den på helgen. Massor av kramar till er!!!

2017-09-01 @ 16:38:39
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Hej goa du! Tack för alla dina kommentarer, jag/vi har läst dem, men tid och ork för att kommunicera på de sociala medierna har varit liten då familj, jobb och jakt tagit all min tid de senaste veckorna, men i dag är jag hemma och har en "bara vara dag" med barnen. Och då är det GIVET att jag tittar in här med en liten hälsning <3. Gårdagen var så mysig, Luran var så duktig när hon var med mig ut på pass, hon var tyst och hjälpte mig att spana efter älg, vi såg ingen, men väl i bilen på väg hem så såg vi minsann två!!! (och på bilden tidigare i bloggen var det mycket riktigt tre älgar som då visade sig) Typiskt! Holger däremot sov över hos mormor och var där och myste, han gillar inte att vara ute på jakt utan föredrar att vara inne och mysa ;-) Förstår honom då allt regn de senaste veckorna INTE inbjudit till mer än de allra nödvändigaste promenaderna, så idag när det är uppehåll så hoppas jag vi kan gå ut och leka med Eroz i skogen en stund. Vi behöver alla komma ut och ha lite skoj! Hoppas du å dina fyrfotingar kunnat vara ute och njuta av den vackra hösten, älskar luften och färgerna som kommer i naturen den här tiden på året. Och hade du bara bott i trakterna så kan jag nog lova att luran kunnat ge dig fotmassage, för att ta hand om fötterna är väl särskilt viktigt då man har diabetes? Vill minnas att mormor gick på särskilda "fotkollar" i och med sin diabetes... Och på tal om fötter, mina nya kängor är ljuvliga på fötterna så jag kan varmt rekommenera dem, men jag måste smörja in dem med fett så de blir mer motståndskraftiga mot vatten bara... Och ja, vi/jag är så glada för att vi nu har en egen stuga, bilder från insidan har jag helt glömt av att ta än så länge, men till helgen tänkte jag åka dit och börja stöka/städa ur så att vi ska kunna börja måla och renovera till våren, så då ska jag knäppa några foton! Och bastun är så fin, den tänkte vi eventuellt inviga redan nu i höst, och det bra är att vi har fin björkved för flera år framåt ute i bodarna, så basta kan vi då verkligen! :-) Önskar dig en fin söndag, själv ska jag ta och krypa ur mina myskläder och skriva en lista och åka och handla lite, sedan tror jag att jag ska läsa en bok och bara njuta av att inga måsten ha. Barnen ska över till grannen som har fyllt år och äta lite tårta, men annars inga planer, och det är så skönt efter en period men många aktiviteter. Önskar dig en fin söndag och en kommande vecka, och klappa vovvsingarna från oss alla <3 KRAM

2017-09-17 @ 09:41:47
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Tittar in och önskar dig en fin start på lördagen! Bogge sover hos kompis och Luran har kusinen här på övernattning och bus ich m är i skogen, så det är jag och Eroz som är vakna och startat dagen. Skrattade åt din liknelse med senap, å jag är böjd att hålla med, tror inte denna glögg blir någon hit... men jag kan ju ha fel! Fårskinstofflor är varma och Goa, hade ett par för läääääänge sedan men blev allergisk och fick kliande utslag av dem om jag minns rätt, dock varma och goa! Och givet, hade du bott närmre så hade du nog haft naglar i regnbågens alla färger, konstiga håruppsättningar och teckningar och pärlplattor till tusen ;-) och givet hade du då även fått basta med oss 💜 Blir ingen bastu i stugan i helgen, men jag hade hoppats till nästa helg... vi får se! Nu ska jag dricka kaffe och invänta tjejerna och se om de vill ha frukost snart. Kramar

2017-09-23 @ 08:20:57
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Therese Bjärstig

Tack snälla du för sitt grattis - det värmer ❤️ Här har vi börjat veckan på bästa sätt, sovmorgon, Bogge hade kompis hem å det blev pannkakor på barnens begäran. Nu är läxorna gjorda och barnen har krupit till sängs. Magnus jobbar kväll så denna vecka är jag lite av gräsänka så då brukar det bli tidiga kvällar med en bok. Kram kram! Önskar dig en fin kväll!

2017-09-25 @ 20:09:18
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja du har rätt motion gör gott, för egen del så märker jag nog mest skillnad i kopp då jag är ute, stressar ner ochbsortersr tankar som gör att jag blir effektivare:-) Luran har trekamp i dag så jag å Eroz var ner på idrottsplatsen å kikade lite. Massor av kramar till dig 💙

2017-09-27 @ 09:45:29
Postat av: Therese Bjärstig

Hej! Hoppas du fått sova bättre och har mindre värk i ryggen, här har jag sovit som en stock, så här i slutet av veckan är vi alla trötta och ser fram emot helg och lite sovmorgon och tid ute i stugan. Luran tyckte det hade gått bra på trekampen och det är det viktigast, de hade inte korat vinnare, två och trea utan bara sportat på. Bra! Massor av kramar och så kommer ett mms senare när Luran fixat håret :-) KRAM

2017-09-29 @ 09:18:13
URL: http://lurans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0