Rödkål
Och, den GÅR att frysa in.
rödkål ungefär 2 kg
rödlök 4 stora
äpplen 4 stora, syrliga
vinäger 1/2 dl (eller ättika, går också bra)
salt 1 1/2 msk (jag använder örtsalt)
svartpeppar 3/4 tsk nymalen (själv tar jag grovmalen från burk)
kryddnejlikor 6 st hela (jag tar lite fler)
Kålen ska brynas, det gör jag direkt i en stor kastrull.
Allt ska sedan kokas i cirka 1 timme.
ansepanse
Tyvärr är jag väl för lat för att göra utan köper färdig.
SV: I vänster tyckte sköterskan var bättre. Jag hoppas det. Än känner jag inget.
Det är bara jag som gillar rödkål, så......
kram och må så gott!
hihi. taack ska du ha! :) hur ha dagen varit?
Ja, det var jag som ville ha tips om vegetariskt julbord
tackar för det receptet,
mågott
Låter gott!
Så det blir väldigt rött, om du inte har gröna äpplen?
Det här receptet ska jag spara! Nån gång kommer det väl att hända att jag prövar.
Åh, vad gott! Jag gillar rödkål, men vet med mig att jag aldrig kommer orka göra det,eftersom det bara är jag som gillar sånt. :(
Ha en bra kväll.
Rödkål är jättegott! Men vi brukar köpa:)
Tack så mycket ,gulliga du. Jag kopierar denna=D Hoppas din dag varit toppen.Kram
Jaha här sitter jag och läser receptet trots att jag visste redan när jag såg rubriken att det här kommer jag aldrig äta, ej mindre laga;) Trevlig kväll!
Inte så stort fan av den blandningen! :D
sv: Åh Britt är underbar blev ju jätte rörd av hennes award :D
Jag pysslade med vitkål i går..soppa! Ha en bra onsdag !
Låter enkelt :) Men här hemma är det bara jag som äter rödkål. Operationen blir den 18 februari :)
Det lät som ett enkelt recept. Fast hos oss tror jag att pappsen portar all egenlagad mat, han vill köpa julmaten och fira en lugn jul utan någon spis inblandad. Eller ja, i minsta möjliga mån ska den vara med ^^
Så jag ska skicka älsklingen min på ditt recept efter jul :D
+ en skvätt svartvinbärssaft, outspädd
God morgon i stugan! Har aldrig ätit det där faktist :) ha en fin fin dag :)
Bra med receptet...är dock lite för ambitiöst för mig. ;)
hihi nä jag har inte smakat detta :) har fått för mig att jag inte tycker om det, men en dag kanske jag törs prova :)