Förändring

Reklam är ju till för att uppmuntra till försäljning. Jag fick se de allra finaste köket med svarta köksluckor och blev genast eld och lågor. Det vill jag också ha. Visade J när han kom hem. Han undrade om det inte skulle bli för mörkt. Men vi har ljusa tapeter i vårt kök så det blir nog inte alls farligt med det. Det är åtta år sedan vi renoverade köket men just skåpsluckorna har blivit rispiga av både vovvar, barnbarn och allmänt slitage. Vill, vill...

fruguld - A

speglar

Är det bara jag som kan stå och stirra rakt in i spegeln och undra om det verkligen är jag som tittar tillbaka. När skedde all den förändringen. Försöker så på ett leende. Men genast blir det värre. Rynkor uppträder i ögonvrårna. Är det verkligen jag det där. Nog för att tiden har rusat iväg. Dossan och Bessan har egna familjer med tre barn var, så jag är ju mormor. Men vadå gammal. Det är jag INTE. Tar sedan och vinkar lite in i spegeln och tro på fan. Hon i spegeln vinkar tillbaka.

rekord

Rekord är till för att slås. Det tycker väl de flesta. Men vissa rekord skulle helst stanna där de är. Eller vad sägs om 65 st idag. Vaddå 65? Jo, så många mördarsniglar har jag tagit av daga idag och det bara i vår trädgård. Snyft!

söndag

Det är en härlig tid vi har nu, egentligen bättre än sommaren. Det är inte för varmt heller utan mer lagom för promenader och så. Fruguld - A - och herrguld - J - njöt av allt som fanns att se. Gammelgrå var väl inte så intresserad av hästarna men lilligaste måste alltdid stanna till och glo en stund. Det är bara att finna sig i det.
Vägen ringlar sig vackert framåt. J, gammelgrå och lilligaste går vidare. Eller går och går. Lilligaste vill ingenstans om inte också A promenerar med.Och maskrosorna lyser så vackert vid vägkanten. De är ju vackra men bara ute i naturen. Vem vill ha dem i sin trägård?


lördag

I morse fick fruguld sova tills klockan ringde 7.30 som den gör varenda morgon. Jag har helt enkelt den förmånen att få sova så länge. Men det som stör mig är att vi som bor på landet - jag vet inte hur det är i städerna - och just vi som bor så pass nära kyrkan väcks varje vardagsmorgon på sommarhalvåret av kyrk-klockor som börjar dåna redan klockan 7.00. Sedan är det ju lögn att somna om.

När guldparet var på promenad med gammelgrå och lilligaste fick vi se en sådan här sötnos som prasslade i gamla, torra löv. Vovvarna var extra intresserade men vi höll dem på avstånd. Lilla igelkotten rullade sig till en boll och trodde att han på det sättet skyddades mot allt farligt.

fruguld


tomater
Årets första svenska tomater inköpta och avsmakade. Då först förstår man hur goda tomater är. Under vinterhalvåret är det så lätt att glömma hur tomater egentligen ska smaka. Ljuvligt gott, helt enkelt.

Blott Sverige svenska tomater har.....

fruguld

trädgården

Våren är härligast. Bättre än sommaren, tycker fruguld. Det är ju då trädgården sätter fart med blommandet och växandet. Det är ju det man längtat efter hela vinterhalvåret. Eller hur? Titta bara vad speciell en blommande pipranka är. Fruguld är stolt över den.


När japanska körsbärsträdet stod i full blom blåste det så att blombladen for iväg. Men resultatet blev riktigt fint.

fruguld

glasögon

Fruguld har i flera dagar kollat bågar på nätet både åt sig själv och till herrguld. Bågar ska ju passa och man har dom länge och därför är det viktigt att man tycker om dom.På synundersökning blev det nu inte bättre på vänsterögat. Högerögat som fruguld förövrigt såg bra med kunde skärpan bli ett snäpp bättre men det var högst marginellt.  Optikern förklarade att det var ögats fel och inte något man kunde göra med bättre glas. Fruguld har ju typ 1-diabetes se´n 26 år tillbaka och har p g a det reumatiska haft regnbågsinflammation just på vänsterögat ett flertal gånger. So thats...

Då känns det bra att få sätta sig vid köksbordet med kaffekopp och en bra bok.

Tankar

Ibland tänker jag på så´nt som jag skulle vilja kunna göra

vad sägs t ex om att kunna rida. Flyga fram på hästryggen i full frihet och hoppa över alla hinder på vägen. Men det faller på att jag är rädd för hästar. Vill helst inte vara närmare än ca 10 meter ifrån.

jag skulle också vilja kunna måla tavlor. Lika bra som Dossan. Hon är expert. Vackert, vackert är ordet.

sjunga lika bra som Céline Dion. Om mig kan man säga att jag sjunger hellre än bra

vara med i en film som en riktig filmskådespelare. Det skulle jag nog kunna vara riktigt bra på. Hahaha

att kunna skriva böcker och komma ut med en ny bok varje år. Som dessutom alla vill läsa.

Det är drömmar jag kan ha ibland....

fruguld

Kaffebryggare

För över en vecka sedan var herrguld och fruguld in till sta´n och köpte en ny bryggare eftersom den gamla trotjänaren slutat fungera. Vi hittade en som vi tyckte var fin. Försäljaren sa att den skulle köras tre gånger med full kanna vatten vilket fruguld ombesörjde. Premiärdrycken smakade illa och hela bryggaren luktade äckligt. Fyra gånger till med friskt vatten genom bryggaren. Fortfarande var lukten fruktansvärd och bismaken var stark. Både fruguld och herrguld tänkte att det ändå skulle gå över. Det var ju en ny bryggare.

Efter drygt en vecka utan förbättring av vare sig lukt eller smak ringde fruguld försäljaren och vi ombads komma in med bryggaren. Väl där luktade han på den - riktigt nosade och han lät även en annan anställd lukta. Båda tyckte förstås att det luktade riktigt illa - rökt liksom.

Bryggare byttes och den nya - som är av annat fabrikat varken luktar eller ger bismak. Utmärkt!

Slutet gott - allting gott.

fruguldRegn

Det är bra med regn efter en så lång torrperiod.  Det är bra för växtligheten och nu kommer ju all grönskan att riktigt lysa. Lilligaste och gammelgrå som gärna vistas ute i trädgården tillsammans med mig visar tydligt att matte nu vill vi allt in genom att ställa sig på trappan och se lidande ut.2834054-bfe237dc13b2d11eb6cfa2190445a26a.png

RSS 2.0