Har tänkt på....

Jag har undrat över vilka det är som har klockradio och VILL vakna upp till skrålande musik eller ännu värre en nyhetsuppläsare som basunerar ut alla tråkigheter som händer runt om i världen.
HK780BR-400x400.jpg
Nej, tacka vet jag en helt vanlig väckarklocka som "klingar" ut sitt vakningsljud utan att man behöver bli helilsk direkt på morgonen.HCAA9950.jpg
fruguld

Varmt

Igår kväll var det 27 grader i sovrummet när jag skulle gå och lägga mig.
Pust och stön - inte kan man somna då inte. Låg där och försökte slappna av. Men jag tycker inte om att svettas lika SVETT.jpgmycket som i en bastu när jag ska sova.

Läste förresten i tidningen att Europas äldsta har dött i en ålder av 113 år. Hon lämnar två barn efter sig, båda över 80 år gamla. Där ligger vi i lä allihop. Eller hur? 

oldpeople_cup_and_mexicans.jpg


fruguldSMS

Jag fick ett så trevligt sms på min mobiltelefon tidig förmiddag idag.

Låter som följer: Tja, vad säger ni om att du, nedin, jag, johanna, sofia, jim åker ut på sjön någon dag. Jag får använda pappas båt hur mycket jag vill nu.

Vad roligt, tänkte jag, gärna följer jag med. Kruxet var ju bara att jag ínte vet vem "jag" är och jag känner heller inte någon av dom som nämndes i sms:et. Annars så....det hade ju varit så kul.114.jpgfruguld

Blå Stjärnan

Ringde djursjukhuset och hade säkert den underligaste frågan dom svarat på.

Är det farligt för hundar att äta   HAMMENHÖGS KOGÖDSEL som finns att köpa på säck.

Vadan denna fråga? Jo, gammelgrå och lilligaste går och käkar gödslet jag sätter runt buskar och andra planteringar.  Mums-filibaba!
fruguld

?

Jag har alltid undrat: "hur ser ett levande frågetecken ut?"

Men så var jag, J, gammelgrå och lilligaste på skogspromenad och då fick jag svaret. Kolla bara in det här:


Thumbnail


fruguld

Fläkten

Nu får ena fönsterhalvan stå helt öppen på nätterna. Sedan har vi ett litet fönster på glänt strax utanför sovrummet. Som extra hjälp har vi en bordsfläkt, modell större, som står och snurrar natten igenom. Ljudet är ganska sövande. Men rätt som det är, inte varje gång, men när fläkten svänger höger och sedan vänster och fortsätter så, hörs ett KLONK.  Och det förstås kan bli ganska enerverande.
Sedan ligger gammelgrå och lilligaste med magarna i vädret i våran säng och njuter av fläktandet, och snusar och sover.fruguld

båt

Vi har vänner som i natt blev bestulna propellern på sin båt och bensindunken och lite allmänt smått och gott som fanns i båten. Nu är deras sommarnöje förstört. Vilka hemska människor det finns.


fruguld

Fredag kväll

Bastu - time, det är det alltid på fredagkvällar. Veckans höjdpunkt med skön avkoppling och samtal om allt och inget.  Men inte ikväll inte. J skulle ju absolut kolla U-21 matchen på TV och jag hör hur han hojtar därnere. Han lever sig in i det så att han blir alldeles svett.  Ja, ja, dessa gossar som aldrig blir riktigt vuxna.

fruguld

En stor man

En stor man har gått ur tiden. Säga vad man vill om hans liv och leverne men det är ju musiken man kommer att minnas. Så mycket bra musik han har gjort. Vila i frid.

Michael Jacksonfruguld

Byrå

Är den inte bara underbart vacker. Tidigt -50tal eller möjligen sent -40tal.

Den pryder i alla fall sin plats i vårt hem nu.fruguld

Tidning

Tidningen damp ner i brevlådan - så efterlängtad. Alltså Härliga Hund-tidningen som jag prenumererar på och som kommer en gång i månaden. Alltid lika roligt att få ta del av allt som har med vovvar att göra och rekommenderas varmt till alla hund-älskare.fruguld

Fladdermöss

Igår kväll när jag var ute för sista kissrundan - vovvarnas alltså - såg jag en fladdermus cirkla runt. Vad jag blev glad. För några år sedan såg jag varje sommar fladdermöss. Ett tag har de varit borta men är tillbaka igen. Härligt!

Inte för att jag skulle vilja gosa med en fladdermus. Nej, dom är läskiga på nära håll, tycker jag, men att dom finns och man kan se dom flaxa omkring tycker jag är fint. Deras vingar är ju som bak och fram i jämförelse med en fågels.

fruguld

Utseende

Ska man skämmas eller kan man vara barbent och gå omkring i kortärmat om man ser ut så här?


Ska man låtsas att det regnar och hålla huvudet högt som om det ingenting är?

Det är - by the way - mina ben och armar som är på bilderna.  Ser det äckligt ut? Det är psoriasis.

fruguld
sopor

J hade nog både huvudet och sop-påsen under armen i morse. Han hade tagit med sig kompostsoppåsen ut och ställt den på soptunnan för att ha händerna fria att öppna garagedörren.

Så långt, allt frid och fröjd. Sedan glömmer han dock kvar soppåsen PÅ tunnan och åker iväg till jobbet.
När jag sedan gick ut med vovvsarna på förmiddagen undrade jag varför lilligaste var så intresserad av någonting vid garaget. Jag gick dit och vad skådade mina ögon. Skatorna hade varit där och hackat sönder soppåsen och fått ut allt och jag menar allt för påsen låg även den på backen helt tom. Tänk bara hur det såg ut. Kompostsopor utspridda och jag fick hämta piasavakvasten och sopa.

fruguldKaffe

Jag har funderat om det  är för mycket eller för litet.

Dricker pulverkaffe och köper det i påsar för att fylla den glasburk jag köpte kaffet i första gången. Ibland får jag i allt kaffet från påsen och det blir ändå plats kvar i burken. Ibland går inte innehållet i burken hur jag än dunkar burken i bordet för att kaffet ska packa sig bättre.

Inte kan det väl ändå vara så att dom är snälla och ibland fyller lite extra kaffe i påsen? Eller?
fruguld

Människans bästa vän....

Lapp på en anslagstavla


Valpar till salu: den enda sortens kärlek som kan köpas för pengar

fruguld

En fluga

J hittade en fluga i maten. En fluga av den större sorten. Han hade ätit nästan allt när han fann den i det som var kvar på tallriken. Flugan hade varit med i ugnen och det värsta av allt är att det var jag som lagat till maten. J kände i alla fall inte för att äta det lilla som återstod.

Det skulle inte jag heller ha gjort. Jag hade nog varit snäppet värre och gått och spytt upp allt jag ätit istället.


Är jag en riktig badkruka eller? När jag gick förbi badstranden med gammelgrå och lilligaste idag såg vi flera som badade. Det kan ju bara inte vara varmt i vattnet. Jag badar bara om och när vattentemperaturen är behaglig. Annars får det vara. Det räcker inte med att luften är varm.


fruguld

söndag

Vi hade Bessans gullungar här på lunch. Masi skulle äta macka och sitta bredvid mommo.Efter mackorna fick barnen lussebullar. Jo, jag hade kvar lussebullar i frysen. Men nu är dom slut helt säkert. Masi åt två, Stor-skruss två och killemannen försäkrade att ha orkade även en tredje. Och det gjorde han.

Det hade börjat regna ute och J hämtade ett paraply, ett så´nt där som blir så där litet när man fäller ihop den. Killemannen undrade vad det var och jag sa att det är ett paraply.


Jag tror inte han vet vad ett paraply är för han undrade om det var till vovvarna.
Det är i alla fall aldrig långtråkigt med barn.fruguld
Ord

Vad fort den gick

dagen vi fick

hoppas jag har

många så´na kvar

fruguld

midsommar

Efter att jag skrivit om äckliga mardrömsormar, som enligt Masi är maschkar, så träffade J, gammelgrå, lilligaste och jag på en RIKTIGT orm. Den låg och värmde sig på någon slags svart plastskärm. FY, vad äckligt. Jag tjoade högt men J skulle som alla karlar gå närmare och "putta" på den så att den sedan ringlade iväg. En huggorm var det till råga på allt.

De enda ormar jag kan på något sätt förhålla mig till är kopparormar och det är väl för att dom inte är riktiga ormar.

fruguld


Stackars

Läste i tidningen igår: Christiano Ronaldo, det portugisiska fotbollsproffset, kan få en netto-årsinkomst på över 97 miljoner kronor om han går till Real Madrid.

Stackars pojk, tänkte jag då. Han är ju ursnygg. Det tycker nog de flesta kvinnor och han spelar underbar fotboll. Men ingen är väl värd 97 miljoner om året. Och han blir ju bara förstörd när det gäller psyket. För hur hälsosamt kan det vara att få så mycket pengar?


Trevlig Midsommar önskar jag alla och kom ihåg, ni som tänker plocka 7 sorters blommor och lägga under huvudkudden för att drömma om er tillkommande. Ni måste vara helt tysta när ni plockar annars går allt om intet.

Jag struntar i det. Jag har ju mitt på det torra. Skulle inte vilja byta ut J. Han är bra att ha.  Hahahafruguld

Regning morgon

Vaknade som alltid av väckarklockan 7.30. Hörde på en gång att regnet slog mot taket. Visst behövs det regn när sommarens alla växter suger till sig väta, men ack så tråkigt att veta att den nya dagen blir "blöt".

Drömde en så äcklig dröm i natt. Jag vet hur jag fick in det i min hjärna.
Igår var Bessan med 3 barn och mig i biblioteket. Masi hade hittat en pekbok och ropade mommo tom. Så pekade hon på en bild och undrade vad det var. Det är en orm sa jag.  Omm, sa Masi, med ett frågetecken efter. Det är som en stor mask, sa jag.  Det nappade hon på. Maschk, maschk. Nej, orm, sa jag. Maschk.

Drömmen handlade om en stor äcklig orm.  Den ringlade omkring inomhus och kände på sig att jag var rädd, för den ringlade efter mig. De andra skrek att jag skulle akta mig för den var så giftig att man kunde dö om den bet.  Usch och fy.
fruguld

Visste ni att.....

Visste ni att det finns morötter av båda könen? Nej, jag tänkte väl det.  Det gjorde inte jag heller.

Men titta vad jag hittade bland de andra morötterna i kylskåpets grönsaksfack. Är den här inte praktfull manlig, så vad då.
fruguld

Mode

Mode är ju kul och för det mesta vackert, särskilt kvinnligt mode.
Idag mötte jag två killar uppskattningsvis i 15 - 17 årsåldern. Jag såg dom på avstånd och den ene hade tagit av sig och hade sålunda bar överkropp. Själv hade jag en tunn tröja på mig och tyckte att det var precis lagom. När de närmade sig såg jag att den barbröstade hade svarta jeans, väldigt korta i midjan. Kalsongerna syntes flera centimeter. Väl förbi kollade jag bakåt - lite diskret. Ni skulle bara sett. Det övre på jeansmidjan räckte bara till skrevet och hela bakdelen syntes. Kalsongerna var vit- och turkosrandiga, inte alls fina. Alltså inget att gå och skryta med.

Med sån´t mode gäller det ju verkligen att ha rena kalsonger. Oh hjälp om det av misstag kommit en fartrand. Vad skämmigt! Är det det här unga tjejer tänder på. Inte tycker åtminstone jag att det är sexigt att visa bakdelen av sina kalsonger - hur fina dom än är. Sexigare är väl i så fall framsidan. Eller?

fruguld

Fick tag i

Jag fick allt tag i trädgårds-gummistövlar. Provade flera olika sortes och fastnade så för dom här. Lagom långt skaft och tillräcklligt breda för att tårna ska vara sams och inte behöva slåss och bråka om utrymmet.


Väl hemma skulle jag klippa av lappen som satt fast i ena skaftet där det står hur bra - nej superbra just dom här stövlarna är. Och vad stod det mer, jo att det var juniorstövlar. Då övermannades jag av en fnissattack. Jo, jo nu är jag junior också. Kul -  det var längesedan jag ansågs vara det. Men har man storlek 36 i skor så kanske man anses vara junior. Hahaha.....


fruguld

söndag

Även en diskmaskin behöver invändig rengöring. Här ligger J på knä ivrigt påhejad av lilligaste som undrar om det är något spännande på gång.

Nyfiken som människan är ville jag så gärna se hur husen som varit i tidningen till försäljning såg ut. I sådana här skolådor skulle jag inte bo även om jag fick göra det gratis. Dom ser hemska ut tycker jag.
Det enda fina jag kunde se var dom här söta figurerna på en lekplats. Lilligaste satte in bromsen. Vägrade att gå vidare. Han skulle helt enkelt kolla in dessa mystiska varelser.

Är det kossor eller möjligen hundar, undrade han säkert.fruguld


.


Taket

Idag har J spikat upp paneltaket i hallen igen. Jag har fått assistera genom att hålla i brädan i ena änden medan J fäste den först i den andra änden. Jag hoppas att ni förstår hur jag menar. Det tog hela dagen och var extra besvärligt eftersom alla brädor skulle upp baklänges. 
Den lilla marodören skulle ju komma hit och hjälpa oss enligt vad Bessan sagt. Med snickarbyxor på. Men Masi är ju bara en tvärhand hög så det hade inte blivit någon vidare hjälp ändå.
Nu är det i alla fall äntligen klart. Här sätter J upp sista taklisten.

fruguld

en idé

Jag har kommit på något bra. Alla glasögonanvändare har väl haft samma problem när det regnar, att efter ett tag ser man typ nästan ingenting. När jag är ute och går har jag en keps med stor skärm för att hålla glasögonen någorlunda genomsynliga - heter det så?.

Men nu har jag som sag kommit på något bra. Visserligen är jag ovanligt teknisk för att vara humanist. Det utlåtandet fick jag när jag gjorde ett anlagstest när jag gick sista terminen på gymnasiet. Men det räcker inte för att jag ska kunna konstruera det hela.

Jo, vindrutetorkare på glasögonen. Det vore väl något! Men sedan kom jag på att då skulle man ju behöva torkare även på insidan och då skiter sig det hela. För vem skulle vilja ha något som gick fram och tillbaka just framför ögonen och hela tiden kittlade både ögonfransar och ögonbryn.

Nej det får nog bli den kära kepsen i fortsättningen också.


fruguld

vått

Sydvästen på och gummistövlar som jag senare märkte läckte. Först trodde jag bara att det blev lite kallt om höger fot på grund av det våta gräset jag gick omkring i på jakt efter mördarsniglar.

Väl inne när jag tog av mig stövlarna och högersockan var helt våt.  Det förklarade det kalla jag kände. Usch.fruguld

TV

Vad menar dom egentligen! Det är ju bara repriser på TV så här års. Tror dom att folk är senila? Nu visas Äntligen hemma i repris som om vi inte skulle komma ihåg renoveringen av mångmiljonvillan.

Nej, tacka vet jag hösten när alla bra program startar igen. Då kan man sitta och må bra framför TV:n. Speciellt deckare och så min favvo-serie Doktor House.fruguld

kaffepaus

Den bästa tiden på dagen är väl den på förmiddagen när jag får sätta mig vid köksbordet med kaffe och en god bok. Jag har blivit en riktig kaffekärring och får ont i huvudet om jag inte får min kaffekopp.
Nu ska jag göra reklam för en superbra bok. Läs den!  Hör bara på det här utdraget ur boken:
"Ingen kvinna i vår släkt har tagit fasta på uttrycket att man inte ska tala illa om de döda. Tvärtom gäller det att passa på när de ändå gått ur tiden."
Författaren heter Sara Paborn och boken Släktfeber
fruguld

Barndomsminne

Att det är viktigt att föräldrar tillmötesgår sina barns livsglädje och inte tar bort allt av den vilda livsglädje som barn har inombords vet ju alla idag är viktigt.

Ett tidigt minne jag har är när jag är i fem  - sexårsåldern och min lillasyster ska fotograferas ute på trappan i mammas knä. Det var min yngsta morbror som var fotografen och jag ville ju förstås också vara med. Det fick jag nu inte. Mamma var stenhård. Håll dig undan!

Jag kommer än idag ihåg hur jag försökte sittandes hasa mig närmare och närmare mamma men blev hela tiden tillsagd att inte komma för nära. Jag ville ju så gärna och förstod inte varför min syster var så mycket viktigare än vad jag var. Mammas kommentar kommer jag också ihåg och den var att jag hade inte tillräckligt fina kläder på mig.

Tittar man på bilden idag ser man min syster i mammas knä och min högra gummistövel som sticker fram i bildens ena kant. 


fruguld

trädgård

    Visst är det vackert och det bästa av allt. Det är min i min och J:s trädgård allt går att beskåda. Njut!

fruguld

lördag

Lördag och nationaldagen  -  Hurra för Sverige!

Tränade med lilligaste - rallylydnad. Han älskar att träna och han är hur mysig som helst. I just love him. Världens bästa kompis, finns där i alla väder. Så också förstås gammelgrå. Han har ju funnits där så länge. En viktig del av familjen.

J är ute och sågar och sätter upp skivor runt vår utbyggnad. Det blir snyggt.

fruguld

Räddningsaktion

På morgonen fann jag en fågelunge i trädgården. Först trodde jag att den var död men när jag kom närmare såg jag att han var rädd och tryckte sig mot staketet. Jag hade lilligaste med mig och ville inte skrämma den lilla kajan mer men när jag gick ut nästa gång var ungen fortfarande kvar.

Snäll som jag är ville jag hjälpa den och lyfte upp den på en gren. Jag hörde föräldrarna skräna i träden ovanför. Lilligaste fick då se ungen och kom farande. Ungen tog då till vingarna och det blev en vinglig färd på låg höjd till staketet. Där satt den sedan oåtkomlig för lilligaste och gammelgrå vilket ju var mitt syfte1706.jpg.

Ett gott skratt...

Häromdagen när J, lilligaste, gammelgrå och jag promenerade i skogen så vi många sådana här:

skogsstjarna.jpg

Jag frågade J om han visste vad de vackra blommorna heter, helt övertygad om att han verkligen visste. Nej, sa J. Men gissa då , sa jag. Den heter lite grann som den ser. Det var tyst en stund och sedan sa J: vitsippa.

Ett gott skratt förlänger livet med några minuter sägs det. I mitt fall blev det säkert en halvtimme plustid till mitt liv.

fruguld

Katastrof

Jag vet - för att vara en riktig bloggare bör man skriva ett inlägg var dag. Till hösten hoppas jag att det blir så.

I lördags hände något som man inte tror ska hända en själv - det händer bara andra.

Dossan och Bessan var här med sina familjer, förutom Bessans man som arbetade. Vi firade Dossans födelsedag och mors dag på samma gång. Vädret var super och alla njöt av att kunna sitta ute på altanen.

Barnen sprang omkring både ute och inne, som barn gör med mycket spring i benen. Bessans minsta skrutt var uppe på övervåningen en vända och kom sedan och satte sig med oss igen. När så Dossans äldsta skulle till badrummet kommer han tillbaka och säger att det regnar i hallen. !!!! J och jag rusar iväg. Ute i hallen där det finns stora vattenpölar och jo, det regnar från taket.

J hastade upp till lilla toaletten på andra våningen där det är översvämning. Kranen stod på för fullt och det lilla handfatet orkade inte svälja flödet, så.....

Handdukar, badlakan - allt för att torka upp det våta.

J fick sedan ta ner takpanelen i hallen och även takskivorna ovanför. J borrade även hål på ett flertal ställen för att fukten skulle dras ut med den luftfuktare vi lånat. Den har gått mer eller mindre hela tiden sedan dess. På lilla toaletten har vi haft en värmefläkt.Till helgen ska vi låna en fuktmätare och se hur det har gått med det hela.

Oj, oj, oj.

fruguld

RSS 2.0