Nypon
sedan rensa ur, och koka.
Och hur gjorde de med skalet? Det där hårda skalet runt
fruktköttet.
Funderingar på promenaden idag.
ansepanse
Vilka fina bilder :-)
Nypon är vackra.
Härliga bilder. Undrar hur de gör nyponsoppa idag ? Kramiz
Tack så mycket !!
Kul att du kika in på min blogg = ))
Ha en fin kväll.
Kram Helene.
Nypon är jättevackra så härpå höstkanten. Men jag säger detsamma,vilket jobb för att få nyponsoppa, enklare då att köpa Ekströms,ler
Önskar dig en fin,fin lördagskväll,
Kramiz!
Nypon är så fina! Härlig färg
fråga magnus! den ööö idioten gjorde nyponsoppa av våra förra sommaren!!! INTE värt besväret!!
Chef med eller utan avgångsvederlag?Man kan torka nyponskal och sen hacka och göra soppa.Kram!
Men nyponsoppa är gott!
Men mandelbeskvier!
Kram
va vackra bilder å tänk funderingar va bra det är för man brukar alltid lära sig nåt nytt då:)
Inte en aning men de hade säkert någon bra metod...
Då har du samma avtal som jag.Tror att man dela och tar ut kärnorna,om man torkar i ungnen vet jag inte .Du får googla.Kram!
haha ja såna funderingar måste man a
kram
Godmorgon, jag vet att många äter dom som dom är, jag har nypon utanför min balkong och många tar och stoppar dom i munnen direkt, bläää
Ha en bra söndag!
Kram Anna
PS: Fina bilder
Någon gång SKA jag testa. Haha. Bara för att. <3
Min mamma brukar koka nyponsoppa av torkade nypon. Har för mig att hon silar allt genom en vanlig rostfri sil innan hon reder soppan med potatismjöl och sötar med socker. Mycket gott blir det i allafall. Inte så söt som Ekströms.
Tänk vad mycket dom gjorde förr som nästan håller på att gå förlorat, vad dom tog till vara på bär, frukt och grönt. Nu går vi bara till ICA och handlar, lite synd faktiskt.
Kram
Hej Ansepanse och tack för din gulliga kommentar hos mig! Jag blev så glad, för på så sätt hittade jag ju din urläckra blogg!!! Vad mycket kul och intressant du skriver om. Dig vill jag gärna följa:)
Ha det gott,
Charlotta
det är banne mig inte lätt
Ja vilket jobb det var..
Kramisar