Vill man ha roligt

så finns det enkla knep.

Alla har väl svartpeppar hemma.

Jag har svartpeppar i en stor kryddburk

med tvådelat lock. Ena lockhalvan har

småhål och den andra halvan har ett stort

hål.

Igår kokade jag broccolisoppa.

Kryddar gör jag alltid på tyck. Inga mått

här inte. Öppnade ena lockhalvan på

svartpepparburken och strör över den

kokande soppan. Det är bara det att jag

ju inte strör. Jag har öppnat fel lockhalva,

så jag häller svartpeppar i soppan.

När vi sätter oss till bords säger:

Jag: - Den här soppan är nog lite stark

kanske. Jag råkade få i lite för mycket

svartpeppar.

Soppan var stark, otroligt stark.

Alla åt vi ändå upp det vi hade i tallriken.

Näsorna rann, så vi fick snyta oss ett flertal

gånger. J blev röd i ansiktet, fick ta av sig

glasögonen och torka tårarna som rann

ur ögonen.

J: - Hur mycket svartpeppar satte du i soppan?

Jag: - Det vet jag inte.

Roligt hade vi vid matbordet, skrattade så att

vi kiknade och försökte komma på från vilket 

land den starkaste maten kommer.

Sverige kanske? Eller möjligen Finland?

-------

Så här långt har rönnen, som står vid altanen,

kommit:


Igår såg jag en svart-vit flugsnappare.

Så söt och liten och fin.

Flög runt altanen där jag satt.

Jag: - Välkommen lilla vän.

Jag: - Tror du den förstår svenska?


ansepanse

Kommentarer
Postat av: Eivor

Klart den förstår svenska, den kom ju till Sverige. Jag tror det är för att de kan språket :).
Vilken ljuvlig bild. Jag har några på en kastanj som står nära här. Det är så mysikgt när det knoppas och slår ut, den fotas varje år.
Hoppas ni hämtat er efter soppan. Klantmaja där (Ja alltså inte Maja men uttrycket är ju så.).

Ha en fin dag
Bamsigaste bamsekramarna

2013-05-10 @ 10:46:04
URL: http://ullsag.bloggo.nu
Postat av: M

Som det kan gå ibland. :) tror nig vi alla har öppnat fel sida av locket någon gång.

2013-05-10 @ 11:02:44
URL: http://Marinapalme.blogg.se
Postat av: Gilla

Det hade nog varit sämre om det hade varit kryddpeppar i kvarnen. Då hade ni kunnat tala om kryddstarkt. Bra att man har humor och kan skratta åt nåt som blir fel.

Vilket fint foto av rönnknoppen. Det är alltid härligt att följa utvecklingen så här års.

Svart-vit flugsnappare. Då går jag tillbaka till soppan. Det kunde ju också varit en blandning av svart/vitpeppar. Ti,hi!

Sv: Vi firade dagen, som du säger med att ha trevligt. Idag ska vi grilla tillsammans. Det ska bli gott.


Jag tror som du, att det han gjorde är oförlåtligt. Hon kommer aldrig att förlåta honom.

Kram/Gilla

2013-05-10 @ 11:19:13
URL: http://trebgilla.blogspot.com
Postat av: Anonym

Det är nog varken Finland eller Sverige som står för riktig stark mat. Min indonesiska väninna brukar säga att maten är lagom stark när näsan rinner och ögonen tårar. Själv äter hon inte ens ett äpple utan sambal.
Inatt fick vi massor med regn igen och idag är det så kallt. Inte kul alls. Vi får pälsa på oss och gå en lång promenad istället för att slappa i solstolen. Men det är fint det med.
Kramar
Anje

2013-05-10 @ 11:43:18
Postat av: Yvonne

Du tar nog inte fel fler gånger på svartpepparn. Man lär sig ju av misstagen :-D.....Igår var en härlig solig dag Idag ser det ut att bli en rengskvätt!!

2013-05-10 @ 11:56:50
URL: http://skningen.wordpress.com
Postat av: Janne

Snälla rara den starkast kryddade maten kommer från asien det vet ju alla ! Ha det bra !

2013-05-10 @ 12:06:00
URL: http://yngaregubben.blogspot.se/
Postat av: Åsa

Det sägs ju att det är av misstagen man lär sig något och det är ju när det blir fel nya maträtter/recept uppstår :)

Hetaste/starkaste maten lär väl inte komma vare sig från Sverige eller Finland :)
Inte Norge heller för där äter de bara fisk, fisk från morgon till kväll ;-)

Oj så stora blad Er lönn har, här finns det en viss antydan att nån gång, inom snar framtid... beror på väder å vind kommer även våra träd bli gröna.

svar: Jo ibland läser jag om böcker, när det gått en viss tid å om boken var bra eller i brist på annat att läsa. Vissa böcker av mina favoritförfattare har jag läst både en å två gånger men som sagt det måste gå en tid först.

Jo, tack :) jag har fyllt år.
Vi firar inte min födelsedag speciellt.

Ha en fin fredag, jag hoppas Ni har bättre väder än oss.
*kram*

2013-05-10 @ 12:35:12
URL: http://naltabblovers.blogspot.se
Postat av: marina

sv. Härligt att vädret ändå är njutbart. :)

2013-05-10 @ 13:17:21
URL: http://marinapalme.blogg.se
Postat av: Sirpa

Hih, todennäköisesti kaikki vahva tulee Suomesta!!:)
Voin kuvitella, että kyyneleet ja nenä valu!
Juuri nyt meillä sininen taivas, aurinko ja mittari näyttää 19,8!
Haliterkuin Sirpa♥

2013-05-10 @ 13:23:44
URL: http://anglarochparlor.blogspot.se
Postat av: Lillemor

Klart att den förstår Svenska.
Gott med stark mat det gillar jag.
Fint foto
Ha en bra fredag vännen
Kram

2013-05-10 @ 13:41:08
URL: http://danslillis.bloggplatsen.se
Postat av: Lisbeth

Liten kul historia som ni säkert kommer ihåg lite då och då. Vi här i sverige har ju ändå blivit bättre på starka kryddningar sedan det imprterats rätter från hela världen. Jag kan tänka att min mormor aldrig skulle ätit soppan
Ha en fin helg
Kram

2013-05-10 @ 17:23:05
URL: http://tankelek.blogg.se
Postat av: mickis

hua det var en riktig värstingsoppa... svartpepparsoppa med lite broccoli i ;-)

Kram

2013-05-10 @ 18:19:34
Postat av: || mannen som kan prata om hundar ||

Enligt mig kan man aldrig få i för mycket svartpeppar i maten! :P

2013-05-10 @ 18:23:40
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: Ama de casa

Det misstaget har jag också gjort :-)

Vi såg ingen svartvit flugsnappare idag. Men vi såg en svartvit folksnappare. En polis, alltså ;-) Fast nuförtiden är dom blåvita folksnappare. I Sverige i alla fall. Här är dom både grönvita och blåvita :-D

2013-05-10 @ 18:40:40
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Tommy

Sv: Tack så mycket!
Vi har husvagnen 3-3,5 mil från lägenheten i Malmö , och det är just för att sambon jobbar som han gör, är borta 14 dagar och under sommaren är vi alltid i husvagnen uppställd så hundarna har tillgång att springa fritt och att jag ska ha möjligthet att pendla till jobbet.

2013-05-10 @ 19:02:24
URL: http://tommytott.se
Postat av: Gunnel

Haha! Det blev ordentlig sting i den soppan, förstår jag. Men det lär ju vara hälsosamt med starka kryddor. Ha en fin helg.

2013-05-10 @ 19:09:47
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/
Postat av: Emelie Babunovic

Haha oj era stackare. vad tappra ni är spm ändå ät upp soppan :-D
KRAM

2013-05-10 @ 20:10:16
URL: http://undermyumbrella.se/
Postat av: Veiken

Hahahah! Jag gjorde samma sak med curry härom veckan. Det är lite spännande med dom där tvådelade burkarna! Kramar

2013-05-10 @ 20:34:32
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: soffie

fniss va du kryddade, det gick åt mycket vatten sen på kvällen kan jag tänka mej :) kramen

2013-05-10 @ 20:38:52
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Maria

Oj vilken otur att det blev för mycket peppar.
För lite går ju att rätta till men för mycket är ju skadan redan skedd.
Jag såg årets första mygga i dag. Snö och mygg......
Kram ♥

2013-05-10 @ 22:07:18
URL: http://mariaikos.blogspot.com
Postat av: cecce

Haha! Vilken tur att ni kunde skratta åt allt det staka i alla fall:-)
Stark mat är nyttig har jag hört:-)!!

Önskar dig en skön helg!

Kram cecce

2013-05-10 @ 23:47:45
URL: http://www.ceccesblogg.se
Postat av: Fenixmona

Mycket peppar måste det ha varit i alla fall...Påminner mig om när jag skulle bjuda mina föräldrat på pepparstek...kötter skulle vändas i grovmalen svartpeppar men jag hade ingen hemma, så jag vände köttet i finmald vitpeppar i stället...Det blev oätligt! Kramiz

2013-05-11 @ 06:08:42
URL: http://fenixmonasliv.blogspot.com
Postat av: Paula´s Blogg

Ha en härlig helg!

Kramis

2013-05-11 @ 09:34:58
URL: http://bloggen.fi/paulasblogg
Postat av: Cina

Ajdå så där har jag gjort på vitpeppar när jag gjorde potatismos en gång nu mera kollar jag vilken sida jag öppnar på burken.
Förstår om ni skrattade över detta missöde.

Kanonfin bild som vanligt!

Ha en fin lördag!

Kramen

2013-05-11 @ 09:40:23
URL: http://heavenladyn.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0